Ürün alarm etiketleriyle koruma yapmak mağazadaki hırsızlığa bağlı fireyi azaltırken, bir yandan da satışların ve karlılığın artmasına yol açtığı tartışılmaz bir gerçektirBu gerçeğin farkında olan birçok global ve ulusal perakende zinciri ürünlerinin etiketleme opersayonunu üretim aşamasında gerçekleştirmeye başlamıştır. Bu sayede kaynakta etiketlemenin tüm operasyonel faydalarını elde etmenin yanı sıra, mağazadaki etiketli ürün sayısının azami seviyeye çekilmesi hedeflenmektedir.
Kaynakta etiketleme nedir?
Kaynakta etiketleme; üretim esnasında ürün güvenlik etiketlerinin perakande satış ürününe uygulanması işlemidir
Perakendeciler alarm etiketlerini neden üretim esnasında uygulamalı?
Ürün alarm etiketi uygulama sürecinin mağazadan üretime taşınması, bir çok konuda fayda sağlamaktadır. Ürüne özel, doğru ve standart bir şekilde alarmlama yapma imkanı sunması mağaza kanalında ürünleri hızlı bir şekilde alarmlı olarak raflara ulaştırır, personeller de ürün güvenliği ile değil birincil amaçları olan müşteri ve satış süreçleri ile meşgul olur. Bu sayede mağaza içi ürün imajı, müşteri memnuniyeti ve deneyim süreçleri en verimli hale gelir.
Perakendeciler için en büyük zorlukların başında; stokları doğru öngörerek yönetebilmek ve mağaza içerisindeki ürün bulunurluğu süreçlerinin takibi gelmektedir. Çoğu perakendeci envanterlerini kasa verilerine göre düzenler, ancak mağazada yaşanan hırsızlıklar bu sistemi tamamen çökerterek, mağaza stoklarının azalmasına ve stokların bitmek üzere olduğunu doğru zamanda fark edememelerine sebep olur. Boş bir raf her perakendeci için sorun olduğu gibi müşterinin markaya olan sadakatine de zarar vererek satış kaybına neden olur.
Kaynakta Etiketlemeye başlamadan önce bir perakendeci neyi bilmeli?
Uzman Checkpoint Kaynakta Etiketleme Ekibi başarılı bir kaynakta etiketleme projesi için “5 başarılı adımın” gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmaktadır.
1.DENEME
Alarm etiketleri, ürün güvenlik antenleri ile algılandığı sürece çalışır kabul edilir. Mağazalarda satılacak ürün etiketlendikten sonra algılama ve deaktivasyon testleri öncelikle Checkpoint laboratuvarlarında gerçekleştirilir.
2.VERİ KULLANIMI
Ürünlerin risk seviyelerinin ve deneme için tercih edilecek doğru ürünlere karar verebilmek adına mevcut verilerin geçmişten günümüze analizi gerçekleştirilmelidir.
3. KALICI ÇÖZÜMLER
Analizler gerçekleştirildikten sonra kaynakta etiketleme projesinin yol haritası belirlenmiş olacaktır. Belirlenmiş ürünler limitinde çözüm üretmek projenin başarı kriteri olmamalıdır. Amaç; gelecekte de her hangi bir ürün için doğabilecek ihtiyaçlara da kolayca çözüm sağlayabilecek bir alt yapı oluşturulmasıdır.
4. İŞ BİRLİĞİ
Başarılı bir proje için; fabrikadaki üretim ekibinden başlayan, sahadaki kayıp önleme yöneticileri ile devam eden, merkez ofisteki kategori yöneticilerine kadar uzanan bu süreçte iş birliği ve iletişim esastır. Checkpoint, perakendecileri desteklemek için küresel ve yerel olarak tüm imkanlara sahiptir.
5. MAĞAZA İÇİ ÜRÜN DENETİMİ
Kaynakta etiketleme programı ürünlerin rafa hızlı çıkmasına, stok doğruluğuna ve satışların artmasına yardımcı nitelikte olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda perakendecinin mağazaya gelen kaynağında etiketlenmiş ürünlerin düzenli olarak kontrol edildiğinden
emin olması gereklidir.
Checkpoint çözüm ortaklığı için burada!
Checkpoint kaynakta etiketleme ekibi, bu sürecin her adımında iki ana performans kriterini gözeterek perakendecilere gerekli iş birliği ve danışmanlığı sunmaktadır.
1. Ürünlerin perakendeci tarafından belirlenen koşullara göre etiketlenmiş bir şekilde mağazalara teslim edilmesi
2. Üretim bandının süreçten asgari düzeyde etkilenmesi
Checkpoint olarak; ürün alarm etiketlerinin kaynağında uygulanmasında sektör lideriyiz. Yerel ve global ekiplerimiz şu anda 1000’ den fazla perakendeciye kaynakta etiketleme projeleri ile fayda sağlamaktadır. Kaynakta etiketlemeden aradığınız sonuçları elde etmek için deneyimlerimizden ve uzmanlığımızdan faydalanın.